Odobrena tri bilateralna projekta Filozofskom fakultetu UCG (2021-2022)




Odobrena tri bilateralna projekta Filozofskom fakultetu UCG (2021-2022)

Na Konkursu za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Slovenije tri projekta sa Filozofskog fakulteta UCG pozitivno su ocijenjena, i biće sufinansirana za period 2021–2022. godine.

U naredne dvije godine Crna Gora i Slovenija finansiraće realizaciju sljedećih projekata:

  1. Determinante i posljedice vrijednosti i ponašanja: komparativna analiza mladih u Crnoj Gori i Sloveniji: Filozofski fakultet UCG i Filozofski fakultet, Univerzitet u Mariboru (dr Nataša Krivokapić i prof. dr Andrej Kirbiš);
  2. Filozofija nauke: naučni opis svijeta, mogućnosti i doseg saznanja: Filozofski fakultet UCG i Filozofski fakultet, Univerzitet u Ljubljani (prof. dr Vladimir Drekalović i doc. dr Nina Petek);
  3. Sličnosti i razlike između obalnih i kontinentalnih srednjovjekovnih gradova na prostoru Slovenije i Crne Gore: Filozofski fakultet UCG i Filozofski fakultet, Univerzitet u Mariboru (prof. dr Miroslav Doderović i doc. dr Tone Ravnikar).

U saradnji sa slovenačkim naučnim i obrazovnim institucijma, projekti će se realizovati iz oblasti sociologije, filozofije, geografije i istorije. Dobijeni bilateralni projekti daju mogućnost našim profesorima i njihovim naučno-istraživačkim timovima da sa slovenačkim kolegama razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva. Kao rezultat toga planirani su novi zajednički naučni radovi, monografije i naučne konferencije.

Planirani period sufinansiranja projekata je od 1. januara 2021. do 31. decembra 2022. godine.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/tri-bilateralna-projekta-za-filozofski-fakultet-ucg

https://www.onogost.me/drustvo/filozofskom-fakultetu-odobrena-tri-bilateralna-projekta

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.