Predavanje Tomas Hajland Eriksen - EUIC, petak, 1.6.2018, 17h




Predavanje Tomas Hajland Eriksen - EUIC, petak, 1.6.2018, 17h

POZIV NA PREDAVANJE

 

„Izazovi višestrukog identiteta Evropske unije”

Predavač: Tomas Hajland Eriksen, norveški antropolog

EU info centar (ul. 19. decembra br. 8, kod stadiona)

petak, 1. jun 2018, u 17h

 

Pozivamo vas da prisustvujete predavanju norveškog antropologa Tomasa Hajlanda Eriksena na temu “Izazovi višestrukih identiteta Evropske unije” koje će se održati u petak 1. juna u 17h u prostorijama EU info centra.

 

Tomas Hajland Eriksen je ne samo jedan od najpoznatijih živih antropologa, već i vjerovano najzaslužniji za promociju socijalne antropologije u laičkoj javnosti. Njegove knjige se koriste kao udžbenici antropologije na mnogim evropskim univerzitetima, ali se njegov uticaj ne završava na akademiji. Eriksen piše popularne knjige, govori na TED konferencijama i uopšte koristi antropologiju da objasni širok spektar tema koje ga interesuju, od darvinijanske prirodne selekcije, preko informacionih tehnologija, klimatskih promjena i kulturne različitosti. Ipak, njegovi najpoznatiji radovi su na temu nacionalizma i identiteta. U EU info centru će upravo govoriti o izazovima višestrukih identiteta Evropske unije. Više informacija možete pronaći na njegovom sajtu.

 

Predavanje Tomasa Eriksena drugo je iz serije predavanja profesora i akademika koje EU info centar organizuje za studente i zainteresovanu javnost u Crnoj Gori.

 

Dobrodošli!

EU info centar



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.