Filozofski fakultet, 24.11.2020

Onlajn prezentacija o istraživačkoj mreži ESS -  (European social survey).U petak u 10h će se održati online prezentacija o istraživačkoj mreži ESS -  (European social survey).


Evropsko društveno istraživanje je panevropska istraživačka infrastruktura koja omogućava akademskim krugovima slobodan pristup podacima o društvenim pitanjima kao što su demokratija, politika, ljudske vrijednosti, nacionalni i etnički identitet, diskriminacija, religija, socijalna isključenost, društveno povjerenje, povjerenje u institucije i sl.


Pružajući precizne podatke o vrednostima, uverenjima i stavovima građana Evrope, ESS predstavlja osnovu i polazište za pouzdane i obuhvatne informacije o društvu koje mogu akademskoj javnosti poslužiti u naučnim radovima. ESS ima veliku bazu podataka, slobodnog pristupa, a od prije dvije godine, u ovu Evropsku mrežu su uključeni i podaci iz Crne Gore.

Prezentacija ima cilj upoznavanje sa ESS mrežom i mogućnostima koje mogu biti korisne akademskoj zajednici.


Link:

https://zoom.us/j/99022635235?pwd=RENFOUYzeFd2b282Q21LSXo1TjZjUT09Prezentaciju vodi dr Nataša Krivokapić, regionalni kordinator ESS-a za Crnu Goru

Broj posjeta : 69