Segmenti magistarske izložbe grafičarke Ane Lompar na internacionalnim izložbama Engleske i Ukrajine




Segmenti magistarske izložbe grafičarke Ane Lompar na internacionalnim izložbama Engleske i Ukrajine

Segmenti magistarske izložbe Ane Lompar, svršenog sudenta Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, skrenuli su pažnju selektora Engleske i Ukrajine, na prestižnim internacionalnim izložbama.

Njeni radovi, koji su nastali pod mentorstvom red. prof. Anke Burić, našli su svoje mjesto na  izložbi "Open Art Festival 2021/Curat10n",  na virtuelnom festivalu u Engleskoj.

Sve četiri grafike, sa kojima je Lompar aplicirala, ušle su u selekciju izložbe koja je sadržala 100 radova, autora iz 40 zemalja.

Pored ovog festivala,  na internacinalnoj sceni našao se i rad „Let“, takođe iz Magistarske mape, na izuzetno značajnoj  izložbi „INTAGLIO – The Second International Mini Print Triennial“, u Kijevu, u Ukrajini, 2021.god. Trijanale malih formi je okupilo grafičke umjetnike  iz 40 zemalja svijeta.

Ovim izložbama, prije par mjeseci, prethodila je magistarska izložba za koju je Ana Lompar zavrijedila  sve pohvale, kako od mentora red.prof. Anke Burić, tako i od komisije.

Upravo ovakve reference nasih studenata na internacionalnoj umjetničkoj sceni su i najveća satisfakcija profesora, potvrda kvaliteta, kao i preporuka budućim kandidatima. 

Image

 

 

Image

 

 

Image

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.