Fakultet likovnih umjetnosti

Helena Blagojević - najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti za studijsku 2021/22.
Helena Blagojević - najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti za studijsku 2021/22.

Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na smjeru Slikarstvo, Helena Blagojević (9.97) proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2021/22. Kaže da ova nagrada za nju predstavlja  potvrdu dosadašnjeg truda i rada, kao i motivaciju za dalje usavršavanje u svijetu likovne umjetnosti.

"Za postizanje uspjeha u razvijanju sopstvenog stila u širokom svjetu slikarstva, neophodna je koncentracija, mašta, kao i  kombinacija stečenog znanja iz svih oblasti", ocjenjuje ona i dodaje da iza bilo kakvog uspješnog rada stoji odricanje, ali ako izaberete fakultet koji volite i koji je blizak vašim istinskim kvalitetima i talentu, onda se odricanje i veliki rad anulira.

Helena kaže da se tokom prve godine studija upoznavala sa tehničkim mogućnostima koje su joj kasnije pomogle u boljem likovnom izražavanju.

"U toku druge godine odlučila sam da, motivacijom i željom za promjenom, implementiram svoj lični stil slikanja. Za ovakav poduhvat potrebno je izaći iz zone komfora i ući u neistraženo područje, pa bilo to u novoj slikarskoj tehnici ili temi za buduća djela. Sa ovakvim stavom, učestvovala sam u mnogim izložbama kao i donacijama svojih radova", rekla je studentkinja.

Njen cilj, u domenu profesionalnog usavršavanja, je da završi osnovne i magistarske studije u Crnoj Gori, nakon čega bi upisala doktorske studije u inostranstvu.

Budućim studentima Fakulteta likovnih umjetnosti kaže sljedeće: "Mislim da osoba koja se opredjeli za Fakultet likovnih umjetnosti treba da ima iskrenu želju, talenat i namjeru za napredak u svom radu kao i da doprinese našoj kulturnoj baštini".

 

Medijske objave:

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/342545/helena-blagojevic-najbolja-studentkinja-fakulteta-likovnih-umjetnosti.html

https://makanje.me/clanak/9039

https://www.portalanalitika.me/clanak/helena-blagojevic-najbolja-studentkinja-fakulteta-likovnih-umjetnosti

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/577229/blagojevic-najbolja-studentkinja-fakulteta-likovnih-umjetnosti

https://kodex.me/clanak/245755/helena-blagojevic-najbolja-studentkinja-fakulteta-likovnih-umjetnosti-za-studijsku-2021-22

 

Broj posjeta : 88

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.