Fakultet likovnih umjetnosti

Profesorica Vesna Bošković izlaže na svjetskom Bijenalu grafike
 Profesorica Vesna Bošković izlaže na svjetskom Bijenalu grafike

Profesorica Fakulteta likovnih umjetnosti Vesna Bošković izložila je svoj rad na svjetskom BIjenalu grafike „20 Biennale Internationale de la gravure de Sarcelles", na kojem učestvuje 250 umjetnika svijeta sa 450 grafika.

Profesorica Bošković se predstavila sa dvije grafike, pod nazivom „          „* segmenti radova iz opusa "Rekonstrukcija jednog trenutka".

„Zadovoljstvo je pojaviti se na velikoj umjetničkoj sceni, što svakom umjetniku pruža satisfakciju u radu. Grafike/instalacije su mnogo svojstvenije mom umjetničkom izrazu, vjerujem da će se ubuduće otvoriti mogućnost da se predstavim i na taj način. Grafički list je mnogo lakše poslati nego monumentalne grafike/instalacije, koje bi zahtijevale poseban tretman pakovanja i naravno sredstava“, kazala je profesorica Bošković. 

Od 1980. godine Međunarodno bijenale grafike u Sarcelles postalo je veliki umjetnički događaj u svijetu. Kustos ove izložbe je Jean-Paul Le Provost, a umjetnik osnivač Bijenala Jean- Pieerre Tanguy, počasni profesor grafike Nacionalne akademije lijepih umjetnosti u Parizu.

Ova izložba se smatra jednom od najvećih smotri grafike uopšte. Posjetiocima je dostupna od  27. novembra do 12. decembra 2021. godine.

Profesorica Bošković ja kazala da na Fakultetu studenti upravo rade na pripremi za jedno veliko međunarodno bijenale grafike. „Činimo napore u radu i želimo da vjerujemo da će biti selektovani od strane zirija, kao što je bio slučaj i do sada“, kazala je Bošković.  

* Naziv radova:    "           " 

 

Image

 

Image

Image

 

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 246

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.