Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti (I dio)




Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti (I dio)

U sklopu virtuelne izložbe studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore biće predstavljeni radovi 13 studenata FLU. Danas predstavljamo radove studenata Gordane Đurović, Lane Vukčević, Ognjena Vujovića, Ivane Radulović i Ine Koprivice.

Izložba je dostupna za praćenje na Facebook stranici Udruženje studenata akademija Cetinje.

 

Gordana Đurović
II godina Master studija, SP Grafički dizajn
---
Ovaj kolaž predstavlja ženu onakvu kakva jeste, sve smo mi različite i upravo zbog toga moramo pokazati naše JA. Iako je fizički izgled bitan, predstavi i svoju ličnost, unutrašnju ljepotu kakva god da je.
 

Image

Lana Vukčević
II godina, SP Slikarstvo
--
U svom radu se bavim istraživanjem ljudskog uma. Smatram da je kompleksan i raznolik gotovo kao i naš planetarni sistem i univerzum. Svaka individua u njemu ima svoju masku koju nosi onda kada stupi u kontakt sa okolinom, a tada počinje predstava svakodnevnog života.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ognjen Vujović
Specijalističke studije, SP Slikarstvo
--
Strukturalna koncepcija ove serije crteža bavi se oblikovanjem figura, njihovih kretanja i izraza lica rasporedjenim na otvorenom pejzažu ciji elementi izgledaju uzdržano u odnosu na figure koje ucestvuju u radnji.
Image
Image
Image
Image
 
Ivana Radulović
I godina Master studija, SP Slikarstvo
--
Među ovih nekoliko scena koje su zamišljene kao kulminacija događaja u mislima, pojavljuju se različite figure ptica, riba i djelova čovjeka u jednom grupnom funkcionisanju.
Image
Image
Image
Image
Ina Koprivica
II godina, SP Slikarstvo
--
Istraživanje ličnog senzibiliteta i okoline u kojoj se nalazim najčešća su inspiracija mog stvaranja. U zavisnosti od momenta, emocija i situacije kojom se bavim,kompoziciju slike gradim iz sitnih djelova u krajnjem obliku kolaža ili kroz čiste površine i svedene figuralne prikaze. Autoportret ili bilo koji drugi dio moje ličnosti skoro uvijek su važan dio kompozicije. U svojim slikama, sebe najčešće prikazujem iz više različitih i teško sklopljivih djelova kako bih sto snažnije i ubjedljivije prikazala kompleksnost kako svoje, tako i ličnosti posmatrača koji u njoj može da se prepozna.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
 
 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.