Ana Ivanović - dobitnica Plakete Univerziteta Crne Gore iz oblasti umjetnosti




Ana Ivanović - dobitnica Plakete Univerziteta Crne Gore iz oblasti umjetnosti

"Ka svakom uspjehu vode mnogi usponi i padovi, nijedan proces nije jednostavan i preduslov za uspjeh je upravo prihvatiti te činjenice i imati razumijevanja prema sebi i logičnom slijedu napretka", riječi su studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti, studijskog programa Grafički dizajn, Ane Ivanović (9.88) koja je dobitnica Plakete za završene studije sa najboljim uspjehom iz oblasti umjetnosti od Univerziteta Crne Gore.

Studentkinja koja ja pored ovog priznanja i 2020. godine osvojila nagradu Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta, kaže da na putu do ostvarenog uspjeha najviše pamti dane provedene na pakovanjima instant nudli, lijeganje u svitanje i kratke osjećaje samozadovoljstva nakon završavanja projekta na vrijeme.

Ana trenutno pohađa master studije na Fakultetu likovnih umjetnosti, a polaznik je i Programa Vlade Crne Gore za stručno osposobljavanje.

Njena interesovanja, a i umjetnička ostvarenja, na internacionalnom nivou, vezuju se za mnoge vizuelne discipline poput: fotografije, ilustracije, grafičkih komunikacija, animacije, tipografije. Redovno učestvuje u festivalima, izložbama i radionicama u domenima grafičkog dizajna. Posebno ističe učešće na dizajnerskom festivalu FLUID i razne konkurse koji su je naučili pravoj širini grafičkog dizajna i otklonili su strah od eksperimentisanja.

Ana poručuje sadašnjim i budućim kolegama: "Koliko god zvučalo kliše: stremite ka onome u čemu uživate. Svaka djelatnost nosi teškoće, svugdje se teško probit i baš zato je neizmjerno bitno baviti se nečime što vas snažno motiviše da se sa tim problemima i izborite". 

Plaketu je studentkinji svečano uručio rektor prof. dr Vladimir Božović u okviru obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore.

Image

Medijske objave;

https://www.in4s.net/ana-ivanovic-dobitnica-plakete-univerziteta-crne-gore-iz-oblasti-umjetnosti/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.