Izložba profesora i saradnika Fakulteta likovnih umjetnosti u Poljskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Izložba "Pozicije, kretanja, granice" biće otvorena u galeriji Armory of Arts u Gdanjsku u Poljskoj, u četvrtak 1. februara 2024. godine. Na izložbi će svoje radove predstaviti profesori i saradnici Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, koji svoje umjetničke prakse realizuju u različitim umjetničkim medijima. 

Idejno polazište za koncipiranje izložbe je savremeno društvo koje  proživljava kontinuirane transformacije, gdje su pitanja identiteta, kretanja i granica postala bitna središta refleksije umjetničkog izraza. Kroz prizmu savremene umjetnosti, ova tri koncepta postaju polazište za duboko promišljanje o ljudskom iskustvu, njegovim ograničenjima i dinamici pozicioniranja u različitim kontekstima.

Izložba "Pozicije, kretanja, granice" postavlja pitanja koja nas podstiču na razmišljanje o našem mjestu u svijetu, o našim putanjama i o granicama koje oblikuju naše živote. 

U toku svog tridesetpetogodišnjeg postojanja, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje se pozicionirao kao ključna institucija visokog obrazovanja u oblasti likovnih umjetnosti i dizajna u Crnoj Gori.  Ova  izložba je organizovana u okviru Erasmus+ saradnje FLU sa Akademijom likovnih umjetnosti u Gdanjsku i jedan je u nizu događaja kojim se obilježava 35 godina djelovanja Fakulteta likovnih umjetnosti i 50 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore.

Učesnici izložbe, profesori i saradnic FLU: Ana Matić, Draško Dragaš, Ivana Radovanović, Jovo Petričević, Lazar Pejović, Lidija Nikčević, Maja Šofranac, Marija Kapisoda, Marko Marković, Milena Jovićević, Nataša Đurović, Ratko Odalović, Predrag Milačić, Sandra Đurović, Suzana Pajović, Vesna Bošković, Vladimir Đuranović, Zdravko Delibašić, Željko Reljić. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.