Poznati bugarski muralista u posjeti Fakultetu likovnih umjetnosti




Poznati bugarski muralista u posjeti Fakultetu likovnih umjetnosti

Poznati bugarski muralista profesor Boyan Dobrev održaće predavanje o digitalnom muralu, u srijedu 3. aprila u 13:00 sati u učionici A004 Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.

Profesor Boyan Dobrev, renomirani bugarski muralista i ugledni profesor na Nacionalnoj akademiji umjetnosti u Sofiji, zapažen je u međunarodnim krugovima kao autoritet u oblastima multimedije, instalacija, slikarstva i grafičkog dizajna. Njegova specijalnost, digitalni mural, donijela mu je priznanje kako u njegovoj domovini tako i u inostranstvu, kroz impresivan niz projekata realizovanih u javnim prostorima.

Profesor Dobrev, dolazi u Crnu Goru preko Erasmus+ programa saradnje između Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju i njegove matične institucije, Nacionalne akademije umjetnosti u Sofiji, a njegova posjeta predstavlja jedinstvenu priliku za studente i ljubitelje umjetnosti da se upoznaju sa najnovijim trendovima u svijetu digitalnih murala, tehnike koja spaja tradicionalnu umjetničku vještinu sa savremenim tehnološkim dostignućima.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.