Preliminarne rang liste prijemnog ispita na osnovnim studijama - I upisni rok, jul 2024.
Preliminarne rang liste prijemnog ispita na osnovnim studijama - I upisni rok, jul 2024.

Kandidat koji smatra da je nepravilno ocijenjen ima pravo prigovora u roku od 24 sata od objavljivanja rezultata. Prigovor se podnosi komisiji za upis organizacione jedinice. Komisija za upis odlučuje po prigovoru, na osnovu uvida u rad i pribavljanja izjašnjenja od ispitne komisije u vezi sa prigovorom. Odluka po prigovoru može biti u formi usvajanja prigovora i korekcije objavljenih rezultata ocjenjivanja ili odbijanja prigovora kandidata. Odluka po prigovoru objavljuje se na oglasnoj tabli i sajtu organizacione jedinice, u roku od 24 sata od isteka vremena predviđenog za podnošenje prigovora. Kandidat ima pravo da zahtijeva uvid u način ocjenjivanja ispitnog rada, što navodi u prigovoru. U slučaju da kandidat koristi pravo na uvid u način ocjenjivanja, komisija za upis određuje vrijeme i mjesto gdje kandidat može pogledati ocijenjeni ispitni rad.  

Odluka po prigovoru je konačna. 


Vrijeme objavljivanja Preliminarne rang liste: 20:52hUpis kandidata u I godinu osnovnih studija u I upisnom roku, za studijsku   2024/25. godini, obaviće se 06. jula 2024. godine, u terminu od 10:00-14:00 časova u kancelariji studentske službe.

DOKUMENTA POTREBNA ZA UPIS:

  1. INDEKS (novi – uredno popuniti prvu stranu)
  2. DVIJE FOTOGRAFIJE (jednu zalijepiti u indeks)
  3. JEDAN PRIJAVNI LISTA ŠV 20 (nabavlja se u knjižari i predaju popunjeni i potpisani)
  4. Strani državljani, su u obavezi da,u koliko već nijesu uplatili, za priznavanje inostrane diplome uplate 50€  na ime “Administrativne  takse“ na žiro račun 832-3161080-65(budžet Crne Gore), svrha uplate - priznavanje  inostrane  obrazovne  isprave.

POSEBNA NAPOMENA: Kandidati koji su se prijavili elektronskim putem, pored gore navedenih dokumenata, dužni su priložiti dokumenta i to:

  • originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu,
  • originalna svjedočanstva o završenim razredima srednjeg obrazovanja,
  • kopiju biometrijske lične karte,
  • odgovarajuću ličnu ispravu za strance,
  • diplomu “Luča” (ovjerena kopija)

 

Kandidati koji su stekli pravo upisa, obavezni su da obave upis u naznačenom terminu, u suprotnom smatraće se da su odustali od upisa.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.