Za sedam mjeseci studenti Fakulteta likovnih umjetnosti u novim prostorijama




Za sedam mjeseci studenti Fakulteta likovnih umjetnosti u novim prostorijama

 

Pripreme za početak radova na uređenju terena univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, su u toku. Dekan Fakulteta Ratko Odalović kazao je da ako sve bude teklo predviđenom dinamikom, studenti će za sedam mjeseci moći da rade u novim prostorijama Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.

Vrijednost ovog projekta je oko 1,2 miliona eura, a njegova realizacija je predviđena Kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore. Za izImagevođača je izabrana danilovgradska kompanija „Eurozox“, kazao je dekan Odalović.

Dekan Odalović je objasnio da ovu kompaniju potpisani ugovor obavezuje na dva segmenta rada. Prvi se odnosi na uređenje terena - radove na pristupnim saobraćajnicama, trotoarima i pratećim sadržajima, dok se drugi odnosi na nabavku kancelarijske i opreme neophodne za održavanje stručne nastave iz smjerova: Slikarstvo (izborni moduli: Slikarstvo, Grafika, Intermedijalna umjetnost), Vajarstva (izborni moduli: Vajarstvo i Unikatno oblikovanje) i Grafičkog dizajna (izborni moduli: Grafičke komunikacije i Ilustracija i knjiga).

„Mi smo do sada bili podstanari u drugim zdanjima. Promijenili smo 30 objekata od kada je uopšte počela da se razvija pedagoška komponenta likovne umjetnosti. Posle dugo vremena studenti i profesori će sa useljenjem u novu zgradu dobiti trajno rješenje. Bolji uslovi će zasigurno udariti nove temelje na kojima će se razvijati priča o likovnim umjetnostima u Crnoj Gori", kazao je dekan Odalović.

Nova zgrada Fakulteta likovnih umjetnosti, sa površinom od 5.100 metara kvadratnih, predviđena je za rad sa oko 140 studenata. Njena izgradnja, u zahvatu Urbanističkog projekta „Stari Obod“, završena je krajem 2017. godine, nakon čega je Uprava javnih radova sprovela postupak javne nabavke, u cilju opremanja enterijera i stavljanja ovog objekta u funkciju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.