Godišnja izložba FLU Cetinje




Godišnja izložba studenata poseban je dan za Fakultet likovnih umjetnosti. 

Ona predstavlja presjek rada u protekloj školskoj godini i njen svečani završetak. Kao i svake godine, izložba je upriličena u prostorijama Fakulteta a postavku čine radovi studenata svih nivoa studija sa svih studijskih programa – Slikarstva, Vajarstva, Grafike i Grafičkog dizajna. 

Izložba studenata Specijalističke godine studija postavljena je u fakultetskoj galeriji – Galeriji 42º. Čine je izabrani radovi u kojima se ogledaju različiti senzibiliteti i stvaralački pristupi studenata završne godine čiji kvalitet i inovativnost obećavaju raznolikost i bogatstvo buduće crnogorske umjetničke i dizajnerske scene.

Na pragu jubileja – 30 godine od osnivanja FLU – studenti i nastavnici ovom izložbom u koju je utkan i u kojoj se ogleda zajednički rad – izražavaju i svoju posvećenost razvoju i unapređenju kvaliteta studija na FLU. Visoko postavljeni razvojni ciljevi sigurno će biti dostižniji sa očekivanim prelaskom u novi univerzitetski kompleks i primjenu novog modela organizacije studija i nastavnih planova. Cetinje kao univerizitetski grad i svi njegovi umjetnički fakulteti sa pravom mogu da očekaju dalji razvoj akademskog života i umjetničke scene čemu na svoj način doprinosi i ova izložba.


18:00h / Galerija 42
Izložba studenata Specijalističkih studija
- Uvodna riječ dekana, prof. mr Ratko Odalović
- Dodjela nagrada najboljim studentima
- Izložbu će otvoriti prof. dr Aleksandar Čilikov

19:00 - 22:00h / Bivša zgrada Austrougarskog poslanstva
- Izložba studenata FLU
- Koktel / Party
- Muzički nastum MIKROKOZMA


DOBRO DOŠLI!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.