Predstavljanje studentkinje Bosiljke Bakočević na izložbi u okviru IPA projekta "MONET"




Predstavljanje studentkinje Bosiljke Bakočević na izložbi u okviru IPA projekta "MONET"

U okviru realizacije IPA projekta, studentkinja treće godine Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, sa studijskog programa Slikarstvo, Bosiljka Bakočević, učestvovala je u umjetničkoj labaratoriji u arheološkom muzeju Francesco Ribezzo u Brindiziju, regija Pulja.

Riječ je o regionalnom projektu “MONET - kultura u pokretu u Jadranskoj mreži muzeja” (MONET – culture in MOtion in adriatic NETwork of Museum), Program Interreg IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora 2014/2020. Projekat ima za cilj da stvori model mreže muzeja i kulturnih objekata u programskoj oblasti, prema zajedničkoj metodologiji i putem inovativnih sredstava.

Bosiljkin projekat se bazirao na istraživanju svjetlosti i refleksije kroz tehniku akvarela. Na izložbi je prikazala sedam radova koji se nalaze u okviru stalne zbirke.

Umjetnici koji su sačinjavali tim, pored Bosiljke,  bili su Emanuel Palushaj (Albanija), Fransesco Strabone (Italija) i Antonio Pallotta (Italija).

Labaratoriju su vodili mentor Brizia Minerva i tutor Antonio Marrazza.

Rezidencija je realizovana u periodu od 24. juna do 6. jula 2019. dok je prezentacija radova i projekta održana 5. jula 2019. godine, u arheološkom muzeju Francesco Ribezzo, uz prisustvo medija i interesovanja ljudi iz oblasti kulture.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.