Fakultet likovnih umjetnosti danas na Montenegro Creative forumu 2019




Fakultet likovnih umjetnosti danas na Montenegro Creative forumu 2019
 
U okviru programa Montenegro Creative Forum 2019, koji je juče svečano otvoren u Muzičkom Centru Crne Gore, učestvovaće i prodekan za nastavu Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore mr Zdravko Delibašić i prodekan za međunarodnu saradnju mr Marko Marković.
 
Panel diskusija na temu "Umjetnost izražavanja" zakazana je za 9. oktobar 2019. godine , sa početkom u 14:30h u Muzičkom Centru Crne Gore.
 
 Nacionalna konferencija „Montenegro Creative Forum: A Step Forward“  održava se u Podgorici, osmog i devetog oktobra, u organizaciji Ministarstva kulture i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa British Council.

Događaj koji će okupiti brojne domaće i inostrane učesnike, biće simbolično održan u zgradi budućeg Muzičkog centra Crne Gore (nekadašnji Dom vojske), čime će biti najavljeno i predstojeće otvaranje tog objekta. Tokom trajanja konferencije, posjetioci će moći da isprate pet panel diskusija, obraćanja brojnih gostiju iz oblasti umjetnosti i kreativnih industrija, te više različitih radionica.

Među učesnicima biće najznačajniji crnogorski stvaraoci, ali i više značajnih autora iz inostranstva. Ključni cilj konferencije jeste da u interaktivnim formama budu razmotrene perspektive Crne Gore u oblastima kinematografije, muzike, likovne umjetnosti, kreativnih industrija i novih medija, te festivalsko – koncertnih djelatnosti. Izuzev stavova crnogorskih umjetnika, odnosno djelatnika iz različitih oblasti stvaralaštva, tokom konferencije će biti predstavljena i iskustva drugih zemalja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.