Utisci studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti sa FISAD festivala održanog u Torinu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore Lidija Nikčević prenijela je svoja iskustva sa FISAD festivala održanog u Torinu.

"Učešće studenata FLU na FISAD festivalu u Torinu je višestruko značajno, kako za internacionalizaciju i promociju kreativnih potencijala naših studenata tako i za razmijenu ideja i aktuelnih umjetničkih praksi iz različitih djelova svijeta", kazala je ona.

Lidija je rekla da kvalitetan i bogat program festivala koji je uključivao različite umjetničke medije: performanse, scenske i dramske izvedbe, izložbe, filmske projekcije itd. prikazao je raznovrsnost savremenog umjetničkog djelovanja na lokalnom i internacionalnom nivou.

"Vjerujem da, iako tek drugi po redu, festival svojom profesionalnom organizacijom gradi put ka dugogodišnjoj tradiciji. Posebno bih pohvalila izuzetno gostoprimstvo domaćina, doček prilikom svečane ceremonije otvaranja, kratku prezentaciju akademija učesnica, kao i sadržajan program posvećen gostima festivala", dodala je ona.

Svoje učešće i boravak na FISAD festivalu u organizaciji Albertina Akademije lijepih umjetnosti u Torinu svakako će, kako navodi, pamtiti kao novo i vrijedno iskustvo koje joj je pružilo uvid u aktuelne inostrane umjetničke tendencije kroz festivalsku izlagačku praksu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.