Fakultet likovnih umjetnosti, 22.09.2017

Studenti FLU Cetinje na Međunarodnom festivalu mladih umjetnika u BugarskojStudenti FLU Cetinje na Međunarodnom festivalu mladih umjetnika u Bugarskoj
Studenti FLU Cetinje Lidija Martinović i Dušan Đukić sa studijskog programa Slikarstvo, učestvuju na Međunarodnom festivalu mladih umjetnika Via Pontika 2017. u Balčiku u Bugarskoj.
 
Tokom boravka u Balčiku studetni će učestvovati u pleneru i izložbi koja je ove godine posvećena likovnoj tehnici akvarelu, u kojoj će učesnici realizovati svoje radove. 
 
Ove godine, osim učesnika sa FLU Cetinje, na pleneru će učestvovati studenti sa Akademija iz Sofije i Bukurešta, kao i  FPU Beograd i Fakulteta umetnosti iz Niša.
 
U sklopu festivala se dešavaju osim plenera i izložbe, dizajnerske radionice, koncerti klasične i pop muzike, pozorišne predstave za odrasle i lutkarske predstave za mlađe, kao i proekcija filmova.
 
Cilj festivala je da se da prilika mladim stvaraocima iz raznih akademija da ostvare svoje projekte i da im se pruži prilika internacionalnog predstavljanja.
Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print