Najveće interesovanje za upis na Fakultet likovnih umjetnosti u posljednjih deset godina




Najveće interesovanje za upis na Fakultet likovnih umjetnosti u posljednjih deset godina

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore ove godine je vladalo najveće interesovanje za upis u odnosu na broj kandidata u prethodnih deset godina. Prema preliminarnim rang listama na studijskim programima Slikarstvo i Grafički dizajn, popunjena su sva mjesta, odnosno upisano je po 15 kandidata. To je saopštio prodekan za nastavu ovog fakulteta Zdravko Delibašić.

Prema njegovim riječima, slobodnih šest  mjesta je ostalo na studijskom programu Vajarstvo, gdje su se upisala četiri kandidata.

Image„Uzimajući u obzir vanredne okolnosti i zvanične mjere zaštite od virusa COVID 19, možemo reći da je ovogodišnje interesovanje bili iznad očekivanog“, kazao je on.

Specifičnost prijemnog ispita na našem fakultetu, dodaje prodekan Delibašić, ogleda se u polaganju praktičnih vještina, za koje se kandidati spremaju i po više mjeseci.

„U bojazni da će prijemni ispit biti zabranjen, pripremali smo se za alternativna rješenja polaganja do kojih, na kraju, nije došlo, što je znatno olakšalo proceduru kandidatima i komisiji. Posebna prednost na ovogodišnjem prijemnom ispitu jeste funkcionalnost i prostranost nove zgrade fakulteta, tako da je zahvaljujući prostornim kapacitetima bilo lakše da zadržimo distancu i ispoštujemo sve predložene mjere, kako kandidati ne bi bili izloženi eventualnom širenju aktuelne epidemije“, kazao je Delibašić.

Kandidatima koji se nisu upisali, prodekan Delibašić savjetuje da ne gube nadu, i da svoje talente ostvare u, eventualnom, drugom upisnom roku. Iskustvo sa Prijemnog ispita kanidati svakako mogu primijeniti na nekom sljedećem upisu narednih godina, poručuje on. 

 

*Rang lista dostupna je na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1279/objava/83030-rang-lista-kandidata-prijavljenih-na-konkus-za-upis-na-prvu-godinu-studija-upisni-rok-jun-2020-godine



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.