Youth Speak anketa za studente




YouthSpeak Forum je događaj koji spaja mlade ljude sa liderima iz svijeta biznisa, politike i društvenog aktivizma kako bi imali inspirativne razgovore povodom izabranih problema. Forum ima za cilj da stvori sredinu gdje će kros-generacijski dijalog iznjedriti konkretne korake i projekte za unapređenje društva, a projekti i problemi su povezani sa rezultatima ankete.

Kako bi se unaprijedili načini koji pružaju mladima razne prilike i mogućnosti, stvorili smo širok spektar pitanja iz različitih oblasti s namjerom da prikupimo relevantne informacije o mišljenju i stavu mladih u vezi sa tržištem rada, obrazovanjem, problemima do kojih im je stalo, kao i njihovog viđenja dalje budućnosti. Pošto je AIESEC dio globalne inicijative, anketu je do sada popunilo preko 160,000 mladih iz 196 država.

YouthSpeak projekat je pokrenut s namjerom da omogući mladima da pokažu stav i da preuzmu akciju povodom problema do kojih im je stalo. Međutim, za uspjeh ovog projekta i ostvarenje njegovog punog potencijala potreban je jedinstven zajednički nastup različitih organizacija. Ovo je pravi trenutak za udruživanje snaga kako bi se pokazala podrška i pomoć mladima da shvate da nisu sami, da pred njima stoji obilje mogućnosti, a sve što je potrebno jeste da se udruže snage kako bi dokazali da zajedno možemo da promijenimo svijet.

Na Forumu će biti kreirani predlozi projekata koji mogu pomoći rješavanju nekih od prepoznatih problema, a uspješno ostvarenje ovih projekata je zapravo jedan od glavnih ciljeva YouthSpeak-a jer se na ovaj način ostvaruju direktne promjene u društvu.

Ono što je bitno jeste stvoriti pokret mladih i pokazati im da je rad vrijedan truda i da rezultira boljom budućnošću. AIESEC Crna Gora, kao dio najveće studentske organizacije na svijetu prisutne u 126 zemalja, djeluje kao platforma za razvoj mladih lidera. U praksi to se prevodi u organizaciju i realizaciju velikog broja zahtjevnih projekata, kao i kroz pružanje prilika mladima da rade na projektima u inostranstvu.

 

Forumu prethodi Youth Speak anketa, koja je kreirana na način da razumijemo mlade ljude, čujemo njihove mišljenje, do čega je njima stalo i na koji način žele da se uključe u rješavanje problema. Na ovaj način mladi se priključuju globalnom pokretu, a ukoliko učestvuju na forumu imaju priliku da prošire svoja poznanstva, čuju mnogo novih informacija, i naravno da kreiraju projekte koji su društveno korisni.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.