Umjetnost je ženskog roda - Konkurs za studente




ROK ZA PREDAJU PRIJAVA JE PRODUŽEN DO 29.05.2020. do 12:00h.

 

Sigurna ženska kuća u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore realizuje projekat "Umjetnost je ženskog roda", koji finansira Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Projekat ima za cilj da doprinese razbijanju rodnih stereotipa i predrasuda prema ženama.

Želimo da uključimo vas, studente/kinje sa Fakulteta likovnih umjetnosti da svojim umjetničkim djelima doprinesete rodnoj ravnopravnosti. Možete se prijaviti kod profesora Zdravka Delibašića, koji će odabrati 20 od vas koji će biti uključeni u projekat. Obezbijedicemo za svakoga od vas 20 po 150eura, da biste sa tim novcem mogli kupiti materijal koji ćete koristiti za izradu umjetničkog djela. Na početku izrade djela bice vam uplaceno na ziro racun po 75 eura, i na kraju preostali novac. Do kraja juna potrebno je da dobijemo prvu verziju vaseg rada, na taj način što ćete je fotografisati i poslati profesoru Zdravku, a krajem jula konacnu, odnosno djelo u cjelini. Početkom seprtembra organizovaćemo izložbe vaših radova u pet gradova Podgorica, Bijelo Polje, Nikšić, Kotor i Cetinje. Nakon izložbi biće organizovano dodjeljivanje nagrada za najbolja tri djela. Prva nagrada iznosiće 400 eura, druga 250eura i treca 150eura. Na taj način planiramo da otkupimo prva tri nagrađena djela, dok ostale ukoliko želite možete pokloniti našoj organizaciji.

 

Teme koje koje možete iskoristiti su sledeće:

  1. Učešće žena u politici.
  2. Selektivni abortusi ženske djece.
  3. Žene u umjetnosti.
  4. Imovinska prava žena (ravnopravna podjela nasledstva).
  5. Postizanje ravnopravnosti u kućnim poslovima.
  6. Stereotipan odabir obrazovanja i zanimanja.
  7. Suzbijanje nasilja nad ženama.
U prilogu po dostavljamo informacije za studente/kinje. U nastavku možete naći nekoliko linkova-spotova sa predavanja.

Prijavu za aplikaciju se nalazi u prilogu.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj 069/013-321 ili putem mejla shelter@t-com.me.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.