Potpisan Sporazum o saradnji Medicinskog fakulteta i Mense Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Medicinskog fakuleta Univerziteta Crne Gore prof. dr Miodrag Radunović i predsjednik Mense Marko Lakić potpisali su Sporazum o saradnji koji će studentima i zaposlenima fakulteta omogućiti učešće u aktivnostima  organizacije Mensa.

Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uslovom za članstvo - rezultatom na standardizovanom IQ testu višim od 98% ukupne populacije, a to znači da je koeficijent inteligencije (IQ) veći od 130 po Vekslerovoj ili 148 po Katelovoj skali. Njega može da položi samo 2% ukupne populacije. Mensa širom svijeta okuplja hiljade osoba čija utvrđena inteligencija spada u gornjih 2% opšte populacije, s ciljem upoznavanja, druženja i učestvovanja u različitim aktivnostima.

Medinski fakultet i Mensa su se, sporazumom obavezali da uspostave, unapređuju i promovišu saradnju kroz zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju individualnih ciljeva svake strane.

Kroz konsultacije identifikovaće oblasti i prioritete saradnje, kao i konkretne aktivnosti, u duhu zajedničkog interesa i međusobnog razumijevanja. Sporazum se zasniva na principima partnerstva, transparentnosti i odgovornosti.  

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.