Jelena Rakočević - dobitnica Plakete Univerziteta Crne Gore za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka




Jelena Rakočević - dobitnica Plakete Univerziteta Crne Gore za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka

Studentkinja Medicinskog fakulteta, studijskog programa Farmacija, Jelena Rakočević (9.95) dobitnica je Plakete za završene studije sa najboljim uspjehom za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka Univerziteta Crne Gore. 

"Kao i svaki put ka uspjehu u životu, tako je i ovaj bio posut trnjem i dok koračamo na putu do cilja, čini nam se da nas svaki trn samo udaljava od onoga što želimo postići. To je samo privid. Baš u tim momentima smo najmotivisaniji, crpe se posljednji atomi snage jer znamo da je kraj blizu koliko god u tom trenutku djelovao daleko, a plodovi koje ubiramo na kraju ovog puta su izuzetno slatki", kazala je Jelena.

Pored ovog priznanja, Jelena je dobitnica brojnih studentskih nagrada, među kojima su: pet godišnjih studentskih nagrada Medicinskog fakulteta za najbolje studente, u periodu od 2017. do 2021. godine, i Nagrada Glavnog grada 19. decembar za 2020/2021. godinu. Kaže da svaka nagrada koju je dobila tokom studija ima svoju čar i ne ne može ih posebno izdvajati, jer je svaka u datom trenutku za nju bila najveća,

"Jedno je sigurno, nagrade su mi bile pokazatelj da se svaki trud i odricanje na kraju isplati i da uz pravu organizaciju i adekvatan angažman, rezultat neće izostati", dodaje nagrađena studentkinja.

Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisala je 2016. godine, a diplomirala je 8. jula 2021. godine, sa prosječnom ocjenom A i time stekla zvanje doktora farmacije. Bila je stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore za najbolje studente tokom svih godina studija.

Tokom studija učestvovala je na brojnim edukacijama, radionicama i seminarima. Trenutno je zaposlena u Institutu za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore u okviru Centra za klinička ispitivanja i procjenu bezbjednosti i efikasnosti ljekova.

Kolegama poručuje "da nikada ne odustaju i da uvijek streme ka svojim ciljevima, da budu najbolja verzija sebe i sebi sami najveća motivacija jer jedino oni mogu da postavljaju sebi granice".

Rektor prof. dr Vladimir Božović uručio je Jeleni Plaketu u okviru obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore.

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.