Prvi međunarodni kongres gastroenterhepatologa




Prvi međunarodni kongres gastroenterhepatologa

Pod pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Kliničkog centra Crne Gore kao nastavne baze tog fakulteta, Udruženje Gastroenterohepatologa Crne Gore (UGCG) organizuje Prvi međunarodni kongres  gastroenterhepatologa Crne Gore u Budvi, od 9. do 11. juna 2023. godine.  U okviru kongresa održava se i Drugi kongres endoskopskih sestara i tehničara sa međunarodnim učešćem.

Akreditacija Kongresa je dobijena od Ljekarske komore Crne Gore, ali  i od Evropskog akreditacionog tijela, na što smo posebno ponosni  (12 european CME creditis by the European Accreditation Council for Continuing Medical Education EACCME)

Kongres okuplja veliki broj eksperata iz Kanade, Izraela, Francuske, Njemačke, Austrije, Italije, Turske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, uz predavače iz zemlje domaćina

Naš prvi kongres biti će međunarodni događaj na kojem će učesnici moći čuti najnovije vijesti iz gastroenterologije, hepatologije, endoskopije i transplantacione medicine. Uzbudljivi programi široko će pokrivati ​​bazična istraživanja i dijagnostiku, ali i napredne tehnologije i terapije, kao i sestrinske povezane teme. Naši će učesnici imati priliku da razmjenjuju ideje i iskustva, da uspostave istraživačku ili poslovnu suradnju, te da pronađu globalne partnere za buduću suradnju.

Očekuje se prisustvo oko 400 učesnika: ljekara, medicinskih sestara i tehničara, i farmaceutskih predstavnika.

Netaknuta, “divlja” ljepota Crne Gore, naše more, plaže, hrana i gostoprimstvo, nadamo se da će uljepšati boravak naših gostiju na kongresu.

Predsjednica Organizacionog odbora kongresa

Prof. dr Brigita Smolović

Program Kongresa je na sajtu UGCG.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.