Više od 60 studenata Medicinskog fakulteta dalo krv




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Više od 60 studenata  Medicinskog fakulteta dalo je danas dobrovoljno krv u Zavodu za transfuziju krvi. Akcija dobrovoljnog davalaštva je organizovana u okviru nastavljene kampanje „Krv nije voda“, koju Univerzitet Crne Gore partnerski realizuje sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi.

Studenti se o kampanji „Krv nije voda“ mogu informisati putem naloga na društvenim mrežama Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta, kao i kod studenata povjerenika.

Kampanja „Krv nije voda“ ozvaničena je u aprilu prošle godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, a u partnerstvu sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore. Osim studenata, kampanji se mogu pridružiti nastavnici, istraživači, saradnici i administrativno osoblje.

Ovom kampanjom Univerzitet nastoji da, mimo onoga što je tradicija porodičnog davalaštva krvi, podigne svijest o važnosti humanitarnog rada, pogotovo na instituciji Univerziteta. Zajednički zadatak svih aktera kampanje je da ubuduće svaki crnogorski student bude upoznat sa značajem dobrovoljnog davalaštva krvi za ukupan zdravstveni sistem jedne zemlje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.