Predstavljanje Marija Sklodovska Kiri akcija u okviru programa Horizont Evropa - 30. novembar 2021.




Poštovani,

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) uz podršku Evropske komisije - Izvršne agencije za istraživanje, organizuje online info dan na kojem će biti predstavljene Marija Sklodovska Kiri akcije i aktuelni poziv za razmjenu osoblja (MSCA Staff Exchange 2021) u okviru EU Okvirnog programa za istraživanje i inovacije Horizont Evropa (2021-2027). Info dan će biti održan u utorak, 30. novembra 2021. godine sa početkom u 11h, putem platforme Microsoft Teams.

Info dan u organizaciji MPNKS pružiće priliku potencijalnim aplikantima da dobiju sve relevantne informacije i postave pitanja o pojedinostima MSCA poziva za razmjenu osoblja. Prezentaciju ovog poziva će održati predstavnik Evropske komisije, Amir Spahić, dok će korisne savjete za uspješnu MSCA projektnu prijavu za razmjenu osoblja, kao i primjere dobre prakse predstaviti Gordana Vlahović, šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju na Univerzitetu u Novom Sadu, Prirodno-matematičkom fakultetu. Iako je fokus ovog info dana na pozivu za razmjenu osoblja, g-đa Vlahović će se osvrnuti i na mogućnosti koje pruža MSCA poziv za postdoktorske stipendije 2022. godine. Takođe, značajan dio događaja biće posvećen pitanjima učesnika.

MSCA poziv za razmjenu osoblja promoviše razmjenu istraživača, administrativnog osoblja, znanja i ideja, od istraživanja do tržišta, kroz međunarodnu, međusektorsku i interdisciplinarnu saradnju.

Poziv je otvoren za sve – akademske institucije, kompanije, organizacije civilnog društva i druge organizacije koje mogu da učestvuju kao partneri, ali i kao koordinatori projekta. U prethodnom, Horizont 2020 programu, aplikanti su na ovaj konkurs (tada pod nazivom RISE) ostvarili najveći procenat uspješnosti, u poređenju sa ostalim H2020 konkursima.

Pozivamo vas da se prijavite za učešće na Info danu putem dolje navedenog linka. Registracije su otvorene do petka, 26. novembra 2021. godine, a prilikom popunjavanja prijavnog formulara molimo vas da navedete pitanja za učesnike ovog događaja.

Link za registraciju do petka, 26. novembra 2021:  https://forms.gle/hAtfQPx5LnEQkfZBA

Kontakt osoba: Milena Milonjić, email: milena.milonjic@mpnks.gov.me, telefon 020/405-307

Da biste se detaljnije upoznali sa MSCA Staff Exchange 2021 pozivom, pročitajte Radni program Marija Sklodovska Kiri akcije za 2021/2022. godinu, koji možete preuzeti ovdje.

Agenda događaja dostupna je na: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/128703-predstavljanje-marija-sklodovska-kiri-akcija-u-okviru-programa-horizont-evropa-30-novembar-2021

Više detalja o uslovima prijavljivanja možete naći na Portalu o mogućnostima finansiranja i prijavljivanja na tendere, putem kojeg se i podnosi projektna prijava.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.