Gostujuće predavanje na temu „Preduzetničke tendencije studenata u Evropi“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesor Mehmet Emin Baynazoğlu sa Trakya Univerziteta iz Turske, koji je posjetio Ekonomski fakultet, održao je predavanje na temu „Preduzetničke tendendije studenata u Evropi“ (Enterpreneurship tendencies of University students in Europe).

Profesor Baynazoğlu je u svom izlaganju naglasio značaj preduzetništva za razvoj nacionalnih ekonomija, uzimajući u obzir inovacioni potencijal i pokretačku snagu koju ima. Ukazao je na uspjeh osnivača svih velikih kompanija, njihovu međusobnu saradnju i značajne karakteristike. Zaključio je da se mora doživjeti neuspjeh u nekom momentu, kako bi preduzetnik konačno uspio u razvoju svojih poduhvata.

Pored toga, profesor Baynazoğlu istakao je značaj programa razmjene za studente, te im preporučio da u toku studija iskoriste prilike koje međunarodna saradnja nudi.

Predavanje je održano u okviru predmeta Međunarodna ekonomija, a studenti četvrte godine su se uključili u interaktivnu diskusiju, što ukazuje na aktuelnost i značaj teme.

Nakon predavanja profesor Baynazoğlu je imao sastanak sa prodekanom za međunarodnu saradnju prof. dr Bobanom Melovićem, na kojem su razmotrene mogućnosti uspostavljanja dalje univerzitetske saradnje.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.