Iskustvo Erasmus + mobilnosti sa Univerziteta u Mariboru, Fakulteta za turizam u Brezicama_Zorana Kašćelan




Iskustvo  Erasmus + mobilnosti sa Univerziteta u Mariboru, Fakulteta za turizam u Brezicama_Zorana Kašćelan
 
"U sklopu programa Erasmus +,  zahvaljujući saradnji Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru i Fakulteta za turizam u Brežicama, bila sam na četvoromjesečnoj razmjeni u Sloveniji, kao student magistarskih studija. Od samog početka programa pa sve do povratka u Crnu Goru nosim samo lijepe uspomene i predivno iskustvo.
 

Što se tiče samog Fakulteta za turizam u Brežicama i polaganja ispita na istoimenom fakultetu, a u dogovoru sa profesorima, izvršavanje studentskih obaveza je proteklo u najboljem mogućem redu. Polaganje ispita je prilagođeno stranim studentima, ostvarena je dobra komunikacija zahvaljujući poznavanju hrvatskog jezika (naravno i engleskog jezika) mnogih od profesora i asistenata, a njihova ljubaznost i spremnost da riješe bilo koje nejasnoće prilikom studiranja za mene su predstavljale veliku olakšicu. Takođe, velika pomoć od strane redovnih studenata i uključenost u grupne projekte, učinile su moj boravak u Brežicama još ugodnijim.

Svo slobodno vrijeme provela sam istražujući zemlju u kojoj boravim, kao i zemlje u regionu. Slovenija je zemlja sa predivnom prirodom, planinama i jezerima i svakako je vrijedi posjetiti. Treba imati u vidu da su Brežice manji grad sa oko 7000 stanovnika i da nema previše opcija za mlade. Međutim, u toku ovog programa upoznala sam studente kako iz mnogih gradova Slovenije, tako i iz Bjelorusije, Španije, itd. što   me je podstaklo da u druženju sa njima spoznam nove kulture, naučim nešto novo i drugačije.

Svim studentima bih preporučila da  apliciraju za neki od programa mobilnosti, jer će se vratiti obogaćeni jednim zaista vrijednim i divnim iskustvom za cijeli život."

 

Zorana Kašćelan, studentkinja magistraskih studija FTH



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.