Prihvaćen treći periodični izvještaj SODA projekta




Prihvaćen treći periodični izvještaj SODA projekta

Treći periodični izvještaj o realizaciji SODA projekta, za period april-jun 2019. godine, prihvaćen je od strane FED4FIRE+ konzorcijuma, čime je potvrđeno uspješno ostvarenje planiranih ciljeva projekta.

U toku ovog izvještajnog perioda izvršeno je više od 230 eksperimenata na IoT-LAB testnoj platformi, što je omogućilo prikupljanje i analizu eksperimentalnih rezultata o performansama 6TiSCH mreža u različitim realnim scenarijima, kao i poboljšanje 6TiSCH firmware slike (OpenWSN).

Razvijen je i grafički korisnički interfejs koji omogućava da se, u toku realizacije eksperimenta na udaljenoj eksperimentalnoj platformi, u realnom vremenu prate selektovane ključne performanse 6TiSCH mreže.

U prethodnom tromjesečnom periodu je predstavljen naučni rad pod nazivom “OpenBenchmark: Repeatable and Reproducible Internet of Things Experimentation on Testbeds” na CNERT (Computer and Networking Experimental Research using Testbeds) radionici, održanoj u okviru prestižne INFOCOM konferencije u Parizu, 29. aprila 2019. god. Ovaj naučni rad je nastao kao rezultat saradnje tima SODA projekta sa Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i istraživača iz INRIA istraživačkog instituta u Parizu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.