Prirodno-matematički fakultet, 03.01.2019

Ispitna pitanja za zavrsni ispit, prijava za test i informacije o nacinu resavanja testaU prilogu su ispitna pitanja za zavrsni ispit koji ce se odrzati: 11.01. 2019. u 11h, kabinet 103

Za polaganje prakticnog ispita potrebno je prijaviti se na mejl  mina.hidrobios@gmail.com u periodu 4-8.01.2019.

Bez prijave, nije moguce izaci na prakticni ispit koji ce se odrzati 10.01. 2019 u 12h, sala 207. Polaganje ce se odrzati u grupama od po 6 studenata. 

Smjernice za resavanje testa:

Za svakog od 10 predstavnika koje na testu dobijete potrebno je napisati:

  1. VRSTU (naziv vrste i taksonomsku grupu kojoj ona pripada - primjer taksonomskih grupa: Gastropoda, Chlorophyta, Rotatoria, Ephemeroptera, mahovine, Crustacea, Pisces, Hirudinea i slicno)
  2. ZAJEDNICU (fito- ili zoo-plankton, fito- ili zoo-bentos,  hipo- ili epi-neuston,  nekton, seminekton, pelagicni nekton).
  3. STANIŠTE (izvor, potok, gornji, srednji, donji tok rijeke, more). Za morski bentos za stanište, pored mora, obavezno je napisati i koja konkretno stepenica litorala i koji tip podloge – čvrsta ili pomična).

Za svakog dobijenog predstavnika odgovor nosi 2 poena (ukupno 20 poena), ali odgovor se boduje samo ukoliko je opis potpun u smislu svih navedenih stavki (1-3), dakle nema parcijalnog bodovanja.

Dokumenti