Filozofski fakultet

Osnovne informacije
Институт за философију дјелује у склопу Студијског програма за философију Филозофског факултета у Никшићу. Након избора новог руководиоца, Институт је прошао кроз фазу реорганизације како би у наступајућем периоду реализовао  научно-истраживачке пројекте и интердисциплинарна јавна предавања.

            У току је припрема научног скупа на тему „Језик, мисао, стварност“ који ће бити посвећен преминулим колегама са Студијског програма за философију. Научни скуп се одржава и у склопу обиљежавања седамдесете годишњице Филозофског факултета. Планирано је да се скуп одржи крајем октобра или почетком новембра 2017. године.

            Поводом стогодишњице Октобарске револуције, 17. октобра 2017. године биће организована предавања из циклуса Collegium publicum, чиме ће бити обновљена лијепа академска пракса јавних предавања која је постојала током деведесетих година прошлог вијека. 

             Институт за философију и Матица српска – друштво чланова у Црној Гори биће покровитељи књиге о философским аспектима Његошевог пјесничког дјела, ауторског двојца доц. др Драга Перовића и доц. др Душана Крцуновића. Књига би требала да изађе из штампе почетком 2018. године. Ријеч је о зборнику текстова који су аутори раније објављивали разним поводима и који су због тематског и проблемског континуитета претрпјели мање и веће ревизије.

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.