Poruka dekana prof. dr Predraga Miranovića budućim studentima Prirodno-matematičkog fakulteta




Poruka dekana prof. dr Predraga Miranovića budućim studentima Prirodno-matematičkog fakulteta

Dragi studenti,

Sa zadovoljstvom ćemo vas vidjeti kao dio velikog tima Prirodno-matematičkog fakulteta. Znanja, koje ćete steći kao studenti našeg fakulteta kvalifikovaće vas i preporučiti za uspješan rad i bavljenje profesijom u oblasti prirodnih, matematičkih i računarskih nauka. Studijski programi, koji se organizuju na Pirodno-matematičkom fakultetu, veoma su cijenjeni kako kod nas tako i u svijetu, a o tome možda najbolje svjedoči činjenica da je potreba na tržištu rada za stručnjacima iz IT-tehnologija, profesorima matematike, fizike i biologije kao i naučnim djelatnicima iz ovih oblasti velika. U laboratorijama našeg fakulteta (računarskim, biološkim, fizičkim, hemijskim, kako edukativnim tako i istraživačkim) možete steći osnovna osnovna i napredna znanja i vještine koje će vam u velikoj mjeri pomoći u daljem napredovanju, profilisanju i stručnoj orijentaciji. Dodaću tome da ne mali broj naših studenata svoje karijere nastavlja u inostranstvu, gdje se pojavljuju kao veoma uspješni naučnici, profesori, istraživači.

Prirodno-matematički fakultet, pored nastavne, baštini i naučnoistraživačku djelatnost, po čemu je veoma prepoznat u našoj ali i široj naučnoj zajdnici. O tome govori i veliki broj naučnih publikacija u renomiranim svjetskim časopisima, kao i veliki broj kako domaćih tako i međunarodnih projekata, na kojima su angažovani naši nastavnici i saradnici.

Zato bih volio da poslušate moj savjet : „Naporan rad se isplati“. Što više vremena budete posvetili učenju više ćete cijeniti sebe, svoje znanje, i diplomu koju steknete, a na taj način ćete zavrijediti I poštovanje drugih. Naučićete da naporan rad nije recept samo za uspjeh na studijama - naporan rad je recept za uspjeh u životu.

Očekujemo vas na Prirodno-matematičkom fakultetu i dobro nam došli.

prof. dr Predrag Miranović



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.