Student PMF-a Jovan Vuković lider tima osvojene treće nagrade na internacionalnom OpenAI hakatonu




Student PMF-a Jovan Vuković lider tima osvojene treće nagrade na internacionalnom <span class="CyrLatIgnore">OpenAI</span> hakatonu
Student Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Jovan Vuković bio je lider tima koji je osvojio treću nagradu na OpenAI hakatonu, takmičenju u programiranju koji je organizovala internacionalna kompanija za istraživanje i implementaciju vještačke inteligencije OpenAI.

Tim studenta Vukovića, u kojem je on jedini bio iz Crne Gore i sa Univezriteta Crne Gore, istakao se među 7.319 takmičara programera, dizajnera i inovatora u stvaranju kreativnih rješenja za određen problem odnosno izazov. Takmičenje se održalo u periodu od 24. februara do 3. marta 2023, a radni naziv projekta koji je osvojio nagradu je Miraa_
 
Naime, riječ je o aplikaciji koja nudi niz digitalnih usluga koje se mogu koristiti za brendiranje, digitalni marketing, veb razvoj i video produkciju. Riječ je o uslugama kao što su kreiranje logotipa, reklama za društvene mreže kao što su Facebook i Instagram, veb stranicu, kao i marketinške video zapise.

Kako bi poboljšali kvalitet videa, koristili su tehnologiju pod nazivom DeepFake. Ova tehnologija generiše lica koja se zatim postavljaju na video kako bi se stvorila privlačnija reklama.

Aplikacija je prilagođena specifičnim potrebama i preferencijama klijenata korisnika, sa potencijalom da značajno utiče na tržište i privuče širok spektar klijenata.

Više o ovoj aplikaciji dostupno je u linku za projekat Miraa, prezentaciju i demo video aplikacije.

 
Projekat Miraa_:
 
Image
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.