Održana šesta Konferencija studenata tehničkih fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
U periodu od 23. do 25. februara 2024. godine održana je šesta po redu Konferencija studenata tehničkih fakulteta na Žabljaku. 
Predavanja su održali sada već uspješni bivši ili sadašnji studenti Prirodno-matematičkog fakulteta. Najprije je Nikola Radojičić pričao na temu "Heidelberg Laureate Forum", nakon čega je Aleksandar Plamenac predstavio svijet vještačke inteligencije predavanjem na temu "Vještačka inteligencija u medicini". Matija Šuković, perspektivni student master studija na smjeru Računarstvo i informacione tehnologije, je nastavio govoriti o vještačkoj inteligenciji temom "Inkorporaciji vještačke inteligencije u proces proizvodnje maslinovog ulja.". Na kraju, Irina Stamatović je predstavila vještačku inteligenciju sa drugog aspekta, temom "Etički aspekt i pristrasnosti u vještačkoj inteligenciji". 
Oko 150 studenata je uživalo prateći predavanja, ali i učestvovalo u Studentskom kvizu opšteg znanja. Kviz je obilježila dobra energija, neizvjesna završnica gdje je na kraju pobjedu odnijela ekipa "Baje". 
Uz dodatne aktivnosti, kao i noćni provod koji smo organizovali za studente konferencije, očekivanja su bila i više nego ispunjena.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.