Drugi pišu o nama: Student master studija iz Hrvatske o iskustvu na Prirodno-matematičkom fakultetu




Drugi pišu o nama: Student master studija iz Hrvatske o iskustvu na Prirodno-matematičkom fakultetu

Zovem se Filip Martinović, dolazim iz Zagreba i proveo sam semestar na Univerzitetu Crne Gore. U Zagrebu studiram na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Slušao sam program master studija na PMF-u i ETF-u. Slušao sam predmete sa raznih smjerova, ali fokus je bio na područje data science.

Odlučio sam se za ovu mobilnost jer sam u prošlosti ostao oduševljen Crnom Gorom i ovo je bio odličan način da se vratim i provedem još vremena tamo. Također, upoznao sam mnogo prijatelja koji žive tamo i bio sam sretan da ih mogu opet vidjeti. Nadalje, zbog sličnosti u jeziku, kulturi... znao sam da neću imati problema da se uklopim.

Svakome bih preporučio mobilnost na UCG jer raspolaže odličnim profesorima i studentima koji su uvijek spremni pomoći. Lako se integrirati u studentsku zajednicu. Studenti su vrlo otvoreni prema stranim studentima. U Podgorici djeluje organizacija ESN koja je potpora stranim studentima koji dolaze na UCG. Pomoću njih sam upoznao ostale strane studente u Podgorici, išao na izlete i ostvario nova poznanstva.

Osobno, nisam doživio prevelik kulturni šok, pošto ipak dolazim iz susjedne zemlje. Bio sam pozitivno šokiran jako lijepim vremenom. Ljudi su opušteni, život se odvija sporije nego u mojem gradu. To je jedna od stvari koja mi se baš svidjela.

Preporučio bih odlazak na mobilnost na UCG svakome tko je željan novih iskustava, dobrih ljudi, prelijepe prirode. Moj boravak u Crnoj Gori nadmašio je sva očekivanja i siguran sam da ću opet doći.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.