Tri svečana događaja u sedmici jubileja: Dan Univerziteta Crne Gore, promocija Monografije i svečana Akademija    




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore sa ponosom obilježava 50 godina obrazovanja, istraživanja i kulturnog doprinosa društvu, pod sloganom FuturUM. Pored brojnih događaja koji se organizuju tokom godine u znak jubileja, u jubilarnoj sedmici, godišnjica Univerziteta Crne Gore biće proslavljena kroz tri događaja u subotu, nedjelju i ponedjeljak:

I Dan Univerziteta Crne Gore, u subotu, 27. aprila u 11h, u Plavoj sali Rektorata u Podgorici. Na događaju će svečano biti uručena počasna zvanja profesor emeritus, promovisani doktori nauka i dodjeljene nagrade najboljim studentima.

II Promocija Monografije Univerziteta Crne Gore, u nedjelju, 28. aprila u 18.00h, u Amfiteatru 106 u Podgorici. Predstavnici Uređivačkog odbora Monografije predstaviće publikaciju koja dokumentuje poluvjekovni rad i postignuća Univerziteta.

III Svečana akademija u ponedjeljak, 29. aprila u 20h, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici. Akademija će biti kruna proslave, sa svečanim programom koji uključuje govore visokih zvanica i kulturni program.

Pozivamo medije da nam se pridruže i zajedno s nama obilježe svečane trenutke jubileja, informišući javnost o ovom događaju.

 Novinarsku ekipu možete akreditovati na e-mail adresu: pr@ucg.ac.me ili na telefon 020/ 414 - 247, do petka, 25. aprila 2023, 16.00h.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.