Nagrađeni autori najboljih radova izložbe "Interaction New normal"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na platou ispred Gimnazije “Slobodan Škerović” sinoć je otvorena izložba "Interaction New normal" na kojoj su nagrađeni autori najboljih radova.

Prvo mjesto osvojio je rad “Komšinice” autorke Jelene Ćosić. Dobitnik druge nagrade je autor Ilija Zeković i njegov rad “New normal” dok je na trećem mjestu Armin Ličina i fotografija “Hope”. 

Izložbu je organizovala Crnogorska asocijacija studenata arhitekture u partnerstvu sa Arhitektonskim fakultetom u Podgorici, Savezom arhitekata Crne Gore i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada.

Večeras je bilo izloženo 26 plakata autora iz različitih krajeva Crne Gore. 

Savjetnica u službi glavnog gradskog arhitekte, Milena Latković kazala je da je u pitanju izložba gdje su učesnici trebali da odgovore na temu interakcije čovjeka sa prostorom.

“Na zadatu temu pristiglo je preko 100 radova od čega je večeras prikazano 26. Večeras se nalazimo na lokaciji mikro 020 i na taj način mu dajemo na značaju”, kazala je ona.

Dekanica arhitektonskog fakulteta Svetlana Perović rekla je večeras da je ovo specijalna prilika kada studenti rasterećeni svakodnevnih obaveza mogu da reaguju i iskažu stav o određenoj temi i pitanjima života.

“Večerašnja izložba - kreativne fotografije, bila je prilika da studenti iskažu kreativnost na specifičnu temu koja nas je zadesila, a to je pandemija koronavirusa”, rekla je ona.

Sjajno je, dodaje, što su studenti pokazali potrebu za interakcijom i uspostavljanjem dijaloga, pokazali su da teže da da djeluju zajedno.

Konstatovala je da moramo ujedinjavati energiju zarad građenja zajedničke budućnosti.

Vladimir Fatić ispred crnogorske asocijacije studenata arhitekture rekao je da je ovaj projekat nastao da bi mladi ljudi mogli da podijele svoje ideje.

“Željeli smo da naši učesnici predstave doživljaj grada u trenutku kada smo se suočavali sa pandemijom. Svi učesnici su vrlo dobro odgovorili na temu”, rekao je on.

Izvor: Mediabiro



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.