Potpisan Memorandum o saradnji između Arhitektonskog fakulteta UCG i Opštine Ulcinj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predsjednik Opštine Ulcinj g. Aleksandar Dabović i dekanka Arhitektonskog fakulteta UCG prof. dr Svetlana Perović potpisali su Memorandum o saradnji između ove dvije institucije, u petak, 25. juna 2021.

Saradnja će biti razvijana kroz razmjenu znanja u oblastima urbanizma, arhitekture, graditeljskog nasljeđa i energetske efikasnosti. Memorandumom je predviđeno apliciranje na zajedničkim projektima i njihovoj realizaciji, organizovanje zajedničkih konferencija, tribina i sličnih manifestacija od javnog značaja, realizacija studentske prakse,  a naročito  saradnja na projektima konzervacije, rekonstrukcije i revitalizacije prostornih struktura u cilju razvoja,  unapređenja i promocije graditeljskog nasljeđa Ulcinja i Crne Gore.

Predsjednik Opštine Dabović je istakao da kao neko ko je diplomirao na  Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, naročito se raduje budućoj  saradnji, jer razumijemo najbolje obostrani interes  i  vjeruje da postoje brojne mogućnosti u kojima možemo, kroz zajedničke aktivnosti,  doprinositi očuvanju i unapređivati prostorne vrijednosti Ulcinja i Crne Gore.

Dekanka Fakulteta Perović je konstatovala da je neophodna saradnja između svih aktera društvene zajednice zainteresovanih za produktivni razvoj i promociju prostorne kulture, što je i misija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Jedino razmjenom i integrisanjem  različitih oblika znanja i zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti kontinuitet u oblikovanju, regeneraciji i održivom razvoju naših gradova. Perović je istakla da je posebno raduje činjenica da alumnisti Arhitektonskog fakulteta zauzimaju važne društvene uloge, kako u naučnom  i stručnom djelovanju, tako  i  u procesima odlučivanja, u Crnoj Gori  i širom svijeta i da je posebno raduje činjenica da su na više rukovodećih pozicija u  Opštini Ulcinj  upravo uspješni alumnisti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U radnoj posjeti Opštini Ulcinj, osim dekanke Fakulteta boravili su prof.dr Svetislav G. Popović i rukovoditeljka studentske službe Arhitektonskog fakulteta Radmila Gudelj, dok su ispred Opštine Ulcinj, pored predsjednika, sastanku  prisustvovali  glavni gradski arhitekta g. Dren Rogova i sekretar za prostorno planiranje i održivi razvoj g. Muhamed Muharemović.

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/potpisan-memorandum-o-saradnji-izmedu-arhitektonskog-fakulteta-ucg-i-opstine-ulcinj

http://mne.ul-info.com/arhitektonski-fakultet-potpisan-sporazum-o-saradnji-sa-opstinom-ulcinj/

https://www.in4s.net/potpisan-memorandum-o-saradnji-izmedju-arhitektonskog-fakulteta-ucg-i-opstine-ulcinj/

https://www.portalanalitika.me/clanak/potpisan-memorandum-o-saradnji-izmedu-arhitektonskog-fakulteta-i-opstine-ulcinj

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.