Arhitektonski fakultet

Četvrti međunarodni kongres Održiva arhitektura - energetska efikasnost
Četvrti međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST održaće se od 8. do 10. oktobra 2021. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, sa svečanim otvaranjem u 19h. Kongres obuhvata odgovarajuća predavanja, izlože arhitekata i sponzora, radionice, tribine i konkurs "MIKRO EKO KUĆA 2021" za mlade arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina i studente odgovarajućih fakulteta. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zagrebu i Podgorici.

Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namijenjene arhitektima, studentima, doktorantima i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 8. do 10. oktobra.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svjetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svjetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. Na izložbi sponzora imaćemo priliku da vidimo nove tehnologije, proizvode i materijale koji se primjenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

Predavači na Kongresu su:

Kate Gould / KATE GOULD GARDENS / Engleska

Dries Vens & Maarten Vanbelle / VENS VANBELLE / Belgija

Sonja Radović Jelovac / STUDIO SYNTHESIS / Crna Gora

Juri Troy / JURI TROY ARCHITECTS / Austrija

Saša Begović / 3LHD / Hrvatska

Peter Kuczia / PETER KUCZIA / Nemačka

Aljoša Dekleva / DEKLEVA GREGORIC ARCHITECTS / Slovenija

Mitesh Dixit / DOMAIN / SAD

Zoran Abadić / 1X2STUDIO / Srbija

Fokke Moerel / MVRDV / Holandija

 

U okviru Kongresa će biti održane dvije radionice:

Radionica 1: Kate Gould, poznati svjetski pejzažni arhitekta i dizajner, dobitnica mnogobrojnih nagrada.

Radionica 2: Saša Begović, arhitekta, urbanista, dizajner i profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i osnivač prominentnog arhitektonskog studija 3LHD.

Sve informacije o kongresu mogu se naći u priloženim dokumentima i na sajtu www.congress-saee.com

 

Dokumenti

Broj posjeta : 119