Studenti Arhitektonskog fakulteta UCG posjetili Laboratoriju za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u sklopu obilježavanja petogodišnjice rada, 10. septembra, 2021. godine, organizovao je Dan otvorenih vrata Laboratorije za industrijski dizajn TechLab Tehnopolis.

Tom prilikom studenti Arhitektonskog fakulteta  Tijana Jolović, Milica Doderović, Ena Lukač, Anja Konatar i Vladimir Fatić u pratnji profesora doc. dr Vladimira Bojkovića posjetili su IPC Tehnopols gdje su se upoznali sa radom centra, laboratorije kao i tehnologijama kojima centar raspolaže.

Tokom posjete studenti su posebno upoznati sa radom 3D tehnologije koja uključuje: 3D modelovanje, 3D skeniranje, rad na softverima za pripreme gcoda, pripremu štampača i 3D štampu, kao i detaljnije predstavljanje CNC mašina za obradu drveta.
 
Laboratorija za industrijski dizajn-Techlab Tehnopolis posjeduje kvalitetnu, savremenu proizvodnu opremu za brzu izradu prototipova i rezervnih djelova, kao i 3D modelovanje i 3D skeniranje, odnosno, laboratorija je opremljena industrijskim 3D štampačima za metal i različite vrste termoplastika, CNC mašinama, 3D skenerom, aparatima za zavarivanje različitih vrsta metala i legura, CAM/CAD licenciranim softverima i robotskom rukom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.