Učenici i profesori Srednje građevinsko-geodetske škole "Ing.Marko Radević" posjetili Arhitektonski fakultet UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Učenici i profesori Srednje građevinsko-geodetske škole "Ing.Marko Radević" iz Podgorice, posjetili su Arhitektonski fakultet UCG, 23.09.2021. godine i tom prilikom razgovarali sa dekankom Arhitektonskog fakulteta, prof.dr Svetlanom Perović i studentima. 

U posjeti Arhitektonskom fakultetu bili su učenici trećeg i četvrtog razreda sledećih smjerova: Arhitektonski tehnicar, Dizajner enterijera i Tehnicar za visokogradnju, kao i  profesori Milanka Sredanovic, Irena Kojovic, Mirko Šćekić,  Bratislav Radunovic Djordje Vučević i Sanja Sekulović.

Dekanka Perović je upoznala goste sa programom i kapacitetima fakulteta i izrazila otvorenost za saradnju, te mogućnost organizovanja zajedničkih aktivnosti učenika i studenata, kako bi se potencijalni budući studenti bolje upoznali sa specifičnostima i zahtjevima  Arhitektonskog fakulteta. Profesori, od kojih su većina završili studije upravo na Arhitektonskom fakultetu UCG, saglasni su da bi u narednom periodu trebalo jačati konekciju između škole i fakulteta, kroz organizovanje predavanja, radionica, i drugih događaja.

Studenti Arhitektonskog fakulteta su upoznali učenike i profesore škole sa novim paviljonom za interakciju CANOPEE, koji su projektovali kroz nastavni proces, kao i sa  uslovima studiranja na fakultetu.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.