Prijave za radionicu Burning EASA u cilju proizvodnje prostorne instalacije




Prijave za radionicu Burning EASA u cilju proizvodnje prostorne instalacije

Evropska asocijacija studenata arhitekture – Crna Gora (EASA) u saradnji sa Crnogorskom asocijacijom studenata arhitekture u Podgorici (CASA) i Arhitektonskim fakultetom Univerziteta Crne Gore organizuje arhitektonski događaj Burning EASA. Program će se odvijati od 8. do 10. oktobra 2021. godine, uz poštovanje svih važećih epidemioloških mjera.

Tema ovogodišnje radionice biće povezana sa jubilarnim obilježavanjem 30 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori. Sa tim u vezi, tema i koncept radionice biće usmjereni ka preispitivanju mogućih preupotreba prostora, pri čemu je cilj da studenti nakon trodnevnog boravka i rada ponude kreativan i eksperimentalan odgovor u vidu prostorne instalacije. 

Cio proces koordiniraće tutorski tim koji predvode dva mentora ispred prvog crnogorskog centra za kreativni otpad O5LAB. Izbor lokacije je takođe dio konceptualnog pristupa koji opominje na kapacitet brownfield naslijeđa u Crnoj Gori, koje, generisano kroz metode urbane regeneracije, može postati jedan od važnih aspekata održivog razvoja.

Burning EASA će se realizovati u objektu “Kolektor”, u hangaru bivše fabrike Titeks i okupiće veliki broj studenata sa različitih fakulteta. Tokom trodnevnog boravka u okviru objekta, planiran je niz aktivnosti stručnog karaktera: diskusije, predavanja, ali i glavna radionica, na kojoj će učesnici, u skladu sa krovnom temom, proizvesti prostornu instalaciju unutar objekta. Produkti radionice — umjetničke instalacije će nakon završenih radionica biti dostupne javnosti, a iste će kasnije biti istopljene i reciklirane.

Pozivamo studente svih disciplina da se prijave za radionicu do 05.10.2021. / 23:59 (GMT+2).

Zainteresovani studenti se mogu prijaviti putem forme koja je dostupna na:

https://forms.gle/bG3ztyp67SxnQnWa6

Za više informacija pratite @easamne stranicu.

https://instagram.com/easamne



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.