Promocija knjige "Spomenici Drugog svjetskog rata u Crnoj Gori" večeras na Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Promocija knjige "Spomenici Drugog svjetskog rata u Crnoj Gori" autorke prof. dr Slavice Stamatović Vučković održaće se u petak, 08. oktobra .2021. godine, sa početkom u 20h, u okviru VII internacionalnog sajma knjiga u Podgorici.

Izdavač je Expeditio, a knjiga je objavljena kroz projekat “Putevima baštine - potencijali kulturne baštine za kreiranje kulturnih ruta Crne Gore” koji je realizovala nevladina organizacija EXPEDITIO tokom 2019. godine, a finansiralo je Ministarstvo kulture Crne Gore kroz program "Raznolikost izraza nezavisne kulturne scene".

Knjiga je prikaz istraživanja obavljenih tokom 2018./2019. godine u okviru regionalnog projekta WWII Monument SEE - Procjena spomenika posvecenih II svjetskom ratu u Crnoj Gori za formiranje novog regionalnog turistickog proizvoda /kulturne rute u jugoistocnoj Evropi, finansiranog od strane Savjeta za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council - RCC) i sredstvima Evropske unije. Ovo je druga knjiga Prof. Stamatović Vučkovic, dok je prva "Arhitektonska komunikacija: objekti kulture u Crnoj Gori 1945 - 2000" objavljena 2018. godine u izdanju Univerziteta Crne Gore.

Sa autorkom ce razgovarati istoričarka umjetnosti Nela Gligorović, urednica segmenta Umjetnost i politika.

Više informacija o ovoj i ostalim knjigama iz edicije Kulturne rute Crne Gore (Cultural Routes of Montenegro), kao i mogućnost naručivanja knjiga dostupni su na www.culturalroutes.me.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.