Revitalizacija javnih površina Podgorice prema konceptima studenata Arhitektonskog fakulteta UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je, sa saradnicima i predstavnicima Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, obišao završne radove na Mikro020 lokaciji u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici. Uređenje platoa ispred stambenog objekta rezultat je prve realizovane saradnje Arhitektonskog fakulteta sa Glavnim gradom, na projektu Mikro020. Parterno uređenje ove lokacije autorski je rad studentkinja pete godine – Anđele Pavićević, Marije Popadić i Fahrije Husiq, nastao u sklopu nastave pod mentorstvom dr Marije Bojović, saradnice u nastavi.

Gradonačelnik je istakao pozitivne reakcije građana na ovu prostornu intervenciju, inicijalno i predloženu za unapređenje od strane neposrednih korisnika - stanara stambenog objekta u ulici.

Dekanka Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlana Perović kazala je da je zadovoljna zbog otvaranja jednog novog javnog prostora koji je uređen u saradnji sa studentima, budući da ova i slične inicijative predstavljaju sjajnu priliku da studenti svoja rješenja, nastala u sklopu nastavnog procesa, provjere i u praksi, kroz neposrednu realizaciju.

 

Opširnija informacija dostupna je na linku:

https://podgorica.me/vijesti/2326

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.