Otvorena izložba ,,Minimalizam'' u organizaciji studenata Arhitektonskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prije godinu dana, studenti Arhitektonskog fakulteta su pokrenuli projekat “Storyteller” čiji je cilj da mladim ljudima pruži priliku da iskažu stav na određenu temu, kroz kreativan način, fotografijom, kolažom, maketom i tome slično. Ovog puta, realizovan je Konkurs za najbolju minimalističku fotografiju. Tema je bila slobodna i fotografije su mogle da nose različite poruke, samo je bilo važno ispoštovati naslov konkursa: “MINIMALIZAM”. Pravo ušešća na konkursu imali su svi mladi ljudi iz Crne Gore i ukupno je stigla 61 prijava, a 250 fotografija.

O pristiglim radovima odlučivao je stručni žiri u čijem sastavu su bili: dizajner i producent Nikola Bada Radonjić, fotograf Duško Miljanić i arhitektica Ana Dobrašinović. Odabrano je 17 autora, čije su fotografije predstavljene na izložbi u Dječijoj ulici.

Na izložbi su prikazane fotografije sledećih autora: Dragana Ognjenović, Dragomir Ašanin, Filip Dajković, Jasmina Lucević, Jovana Savić, Milica Knežević, Milica Mirković, Nikolina Ražnatović, Nina Ćupić, Pajo Vasović, Sadrija Ljaić, Sara Međedović, Sara Tomić, Sonja Muratović, Stefan Vukićević, Sunčica Obradović i Teodora Tošić.

Nagrađeno je 5 mladih autora: Dragana Ognjenović, Nina Ćupić, Teodora Tošić, Jasmina Lucević i Stefan Vukićević.

Izložbu su studenti realizovali u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom i Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore, Glavnim gradom Podgorica, Sekretarijatom za kulturu i sport glavnog grada i Savezom arhitekata Crne Gore.

,,Na veliko zadovoljstvo svih nas, uspjeli smo da i ove godine po drugi put realizujemo Foto konkurs za najbolju fotografiju. Veliko hvala svima, koji su nam pružili podršku na ovom projektu, a posebno hvala autorima na interesovanju za ovogodišnji konkurs. Odlučili smo se za temu Minimalizam, jer je nama studentima arhitekture ovaj pojam jako blizak. Zaista su pristigle kvalitetne fotografije, u kojima su uživali mnogobrojni posjetioci tokom trajanja izložbe. U narednom periodu najavljujemo još mnogo sličnih projekata.'' istakao je Vladimir Fatić, jedan od organizatora izložbe.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.