Apsolventska ekskurzija studenata Arhitektonskog fakulteta

22.06.2022


Generacija studenata upisana 2017. godine je uspješno realizovala Apsolventsku ekskurziju, tokom koje su posjetili Istanbul u periodu od 13. – 17. maja 2022. godine.

Tokom trajanje ove posjete studenti su obišli nekoliko značajnih objekata, kao što su Aja Sofija, Plava džamija, Topkapi palata, Kapali čaršija, Trg Taksim, Galata most i drugo. Istovremeno su mogli da okuse tradicionalne recepte Turske i da uživaju u vožnji Bosforom. Studenti ističu da su ovom posjetom krunisali petogodišnje druženje i divne zajedničke momente provedene na fakultetu. 

“Apsolventska ekskurzija za nas predstavlja jedno nezaboravno iskustvo, kroz koje smo se svi još bolje upoznali, povezali i razmijenili različita razmišljanja. Za 5 dana koliko je trajala posjeta Istanbulu, uspjeli smo da obiđemo mnogobrojne znamenitosti ovog grada, koje su nama kao studentima arhitekture jako značajne. Ovim putem bismo željeli da motivišemo naredne generacije da pokrenu sličnu inicijativu, jer zaista ćemo dogodovštine sa ovog putovanja uvijek rado prepričavati”- istakli su studenti V godine.

Broj posjeta : 307

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.