Sofija Stanković boravila na Politehnici u Bariju u sklopu Erasmus + programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru međunarodnog projekta mobilnosti  Erasmus +  KA107 bibliotekarska savjetnica Sofija Stanković iz Biblioteke Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore boravila je u radnoj posjeti Biblioteci “Marko Vitruvije Polio” na Politehnici u Bariju - DICAR (Dipartimento di Ingegneria e dell’Architettura) u periodu od 11. do 15. jula 2022. godine.

Tokom radne posjete koleginica Stanković je bila u prilici da upozna organizaciju, način rada i fondove Biblioteke “Marko Vitruvije Polio” a otvorene su i mogućnosti za saradnju i međubibliotečku razmjenu fakultetskih izdanja. Posebno je značajna razmjena iskustava dviju biblioteka u okviru univerzitetskih jedinica, sa akcentom na savremeni način i stilove u rukovođenju bibliotečkim poslovanjem čija je svrha prilagođavanje, praćenje i unapređivanje bibliotečke djelatnosti, tehnologija i ubrzanog protoka informacija.

Implementacija novih saznanja i ideja ima za cilj unapređenje bibliotečkih servisa za korisnike Biblioteke kao i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta na Arhitektonskom fakultetu Univeriteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.