Sporazum o saradnji Arhitektonskog fakulteta i Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević"




Sporazum o saradnji Arhitektonskog fakulteta i  Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević"

Sporazum o saradnji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i podgoričke Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević", potpisali su dekanka Fakulteta prof. dr Svetlana Perović i direktor Škole Miloš Marović, na Arhitektonskom fakultetu UCG, u Podgorici. 

Sporazum će biti osnova za podsticanje saradnje na partnerskim osnovama i promocije snažnijeg povezivanja visokoškolskih ustanova sa obrazovnim ustanovama srednjeg nivoa obrazovanja, na područjima od zajedničkog interesa. Njime su definisani pravci i modeli zajedničkih aktivnosti u cilju unapređenja edukacije učenika i studenata, iz oblasti arhitekture i urbanizma, te razvoju ljudskih resursa, razmjeni znanja, inovativnosti, tehnologija.

Pored direktora Marovića sa nastavnicima Mirkom Šćekićem i Bratislavom Radunovićem, na sastanku povodom potpisivanja Sporazuma, sa dekankom Perović bili su i prodekanka za međunarodnu saradnju prof. dr Slavica Stamatović Vučković i prodekan za nauku doc. dr Vladimir Bojković.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog zvaničnog formalizovanja saradnje i što je prvo potpisan Sporazum o dugoročnoj saradnji, upravo sa ovom srednjom  školom.

Buduća saradnja dvije institucije, na osnovu Sporazuma, uključivaće redovnu razmjenu informacija o aktivnostima od zajedničkog interesa, organizovanje stručnih posjeta, kao i zajedničkih edukativnih događaja, kao što su konferencije, tribine, okrugli stolovi, Dan otvorenih vrata, i slične manifestacije od opšteg značaja, udruživanjem resursa. Takođe, otvara se mogućnost za organizovanje kolaborativnih radionica i ljetnjih škola za učenike i studente, te zajedničkih izložbi i publikacija radova učenika i studenata, i u krajnjem organizacija i promocija drugih aktivnosti od značaja za razvoj i unapređenje saradnje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.