Interaktivna radionica za studente održana u Tehnopolisu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore već drugu godinu zaredom, povodom Dana nauke, organizuje interaktivnu jednodnevnu radionicu za studente fakulteta, u saradnji sa IPC Tehnopolis iz Nikšića, u njihovim prostorijama. Ove godine radionica je održana 1. oktobra a učesnici su bili studenti: Minja Josipović, Boris Mandić, Aleksa Marković, Momčilo Hadži Ristić, Ivana Vujačić, Elda Kordić i Vaso Pajović. Radionicu je vodio doc. dr Vladimir Bojković.

U srdačnoj i inspirtivnoj atmosferi, studenti su upoznati sa mogućnostima laboratorija koje se nalaze u sklopu IPC Tehnopolis.

Menadžerka Biotehničke laboratorije Milijana Aleksić, upoznala je studente sa radom laboratorije posebno akcentujući upotrebu savremenih dronova u poljoprivrednoj proizvodnji uz konstataciju prisutnih da bi mogli da se koriste i u kontekstu arhitekture, naročito urbanizma u procjeni stanja zelenog fonda ulica, parkova, javnih površina i sl.

Menadžer Laboratorije za industrijski dizajn Tihomir Ćuzović sa saradnicima Dušankom Čolaković i Milošem Radojevićem, predstavio je studentima mogućnosti koje laboratorija pruža upotrebom 3D tehnologija na polju: 3D modelovanja, 3D skeniranja, rada na softverima za pripremu gcoda, pripreme štampača i 3D štampe. Takođe, studentima je detaljnije predstavljen CNC ruter za obradu drveta.

Pokrenuta je inicijativa da studenti Arhitektonskog fakulteta učestvuju u izradi detaljnog 3D modela zgrade IPC Tehnopolisa uz upotrebu savremenih tehnologija i metoda čime će se dodatno učvrstiti njihovo znanje ali i saradnja dvije institucije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.