Jačanje saradnje sa Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Unapređenje saradnje između Arhitektonskog fakulteta u Podgorici Univerziteta Crne Gore i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, bilo je povod sastanka dekanke i dekana ovih institucija, prof.dr Svetlane Perović i  prof.dr Bojana Baletića

Razmijenjena su iskustva dva fakulteta u procesu realizacije nastave, istraživanja, međunarodne saradnje,  kadrovskim, prostornim i drugim resursima,  te izazovima sa kojima se susreću ova dva fakulteta. Konstatovano je da postoje brojne teme od zajedničkog interesa i iskazana zainteresovanost za jačanje saradnje kroz raznolike aktivnosti. Istaknuta je važnost uspostavljanja direktne razmjene studenata i nastavnog osoblja između ova dva fakulteta, na šta će biti posebna pažnja usmjerena u narednim periodu. Dogovoreno je i potpisivanje novog Memoranduma o saradnji između Fakulteta.

Sastanak je održan na Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu. Pored dekanka istom su prisustvovali  i bivši dekan Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, prof.dr Svetislav Popović i prodekanka za nauku Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, prof.dr Ana Mrđa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.