Potpisan Memorandum o saradnji sa kompanijom VHM Solutions




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Arhitektonski fakultet Univrziteta Crne Gore potpisnik je još jednog Memoranduma o saradnji. U pitanju je kompanija VHM Solutions, iz Nikšića.

U cilju jačanja saradnje sa drugim institucijama, na partnerskim osnovama, posebno sa privrednim sektorom, dekanka Arhitektonskog fakulteta UCG, prof. dr Svetlana Perović i izvršni direktor VHM Solutions kompanije, Spasoje Gredić, potpisali su, u septembru, zvanično Memorandum o saradnji. 

Memorandumom je predviđena saradnja kroz različite aktivnosti: gostujuća predavanja, obrazovne programe, zajedničke događaje, istraživačko-razvojne i inovacione projekte. Konstatovano je da  kolaboracija obostrano može donijeti brojne benefite i da je aktuelna zajednička aplikacija za projekat razvoja energetski efikasnog prozora, uvod u jedno novo poglavlje I odskočna daska za jačanje partnerstva u budućnosti.

Upriličen je i prijem  predstavnika Arhitektonskog fakulteta kompaniji VHM Solutions, u oktobru, gdje su se sa radom kompanije, pored dekanke Arhitekonskog fakulteta, upoznali i prodekanka za međunarodnu saradnju, prof. dr Slavica Stamatović Vučković i doc. dr Vladimir Bojković



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.